AATBS #2

12 év 4 hónap
karcsika küldte be időpontban

Odessa

Reggel szépen felkelünk, és felcuccoljuk a motorokat. Nekiindulunk Odessának Moldován keresztül. Az utak minősége vegyes. Hol nagyon tré, hol pedig csak simán szörnyű. :-)
Husiban megállunk inni egy kávét, és Api gyorsan eszik is egy két falatot. Én csak egy kávét meg egy lekvárt iszom. A szünet után folytatjuk harcunkat, és délután elérjük a határt. A határon komoly forgalom van. Egy kiskatona elszedi az útleveleinket és elszalad velük. Felsorakozunk mindannyian a bódéhoz, ahol elkezdődik az ügykezelés. Természetesen a motor a lényeg itt is, nem mi. Felveszik a gépbe az adatokat, majd átküldenek egy másik helyre biztosítást venni. Kiderül, hogy az adataimat az első bódéban nem jól vették fel, így újra vissza kell mennem az első helyre. 15 perc ügykezelés után minden simán megy, és már robogunk is tovább Moldovában. Délután 2 körül érjük el a fővárost, ahol egy szolid ebéd elfogyasztása után ezerrel támadjuk az Ukrán határt. Papinak elfogy a benzin a szerszámból, de csak olyan kút van ahol kártyával nem lehet fizetni. egy rövidke keresgélés után végre akad egy hely, ahol dollárért adnak neki benzint. Az Ukrán határ gyorsan működik. 10 perc és Ukrajnában vagyunk. Az utak katasztrofális állapotúak. (P)Api motorja az első nagyobbacska város előtt széthullik, úgyhogy egy gyors út melletti szerelés következik. Lassan benzin is kell, úgyhogy tankolás következik. A kúton kicsit tanácstalanul nézzük a felhozatalt, ugyanis legalább 5 féle benzin van. A 76-os eleve kilőve, és Apinak az ólmozott is. A BeleMindenWacak katalizátoros, úgyhogy úgyhogy neki csak ólommentes. Nekem elvileg megy a szerszám ólmozottal is, úgyhogy lesz ami lesz, következőleg azt fogom kipróbálni. Ólmos 95-ös. :-)
Kora este érjük el Odessát, és Api a jól bevált régi szállására megy. Természetesen már nem üzemel az ismert hely, és kénytelenek vagyunk a mellette lévő szállodában kivenni egy szobát, ami olyan pici, hogy a cuccaink már csak nagy kínlódások árán férnek fel. Kicsit szűkös, de legalább lehet aludni...
Alvás előtt egy finom kis vodka, meg egy sör elfogyasztása következik. Éjfél körül beesik a szállás elé 2 svájci motoros gyerek, akiket sikeresen útba igazítunk, majd Apival bedobunk még egy helyi sört. a sörike után feljövök a szobába, és elájulok. :-)

Kép(ek)

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.