Blog - október 2011

Októberi motorozás 3. nap

12 év 7 hónap
karcsika küldte be időpontban

Reggel motorfűrész hangjára ébredek. El tudtam volna képzelni egy szebb hangot is, de ez van és ezt kell szeretni. Komótosan lemegyek Sanyival a reggelizőbe, és megreggelizünk. Ili már vár bennünket a bejáratnál, és felkészült a ma reggelre. Ez öröm, ugyanis egy porcelán gyár látogatása van betervezve indulás előtt. Ilinek saját taxija van, úgyhogy egy Daewoo Matyizzal veretjük ideiglenesen, amibe elég furmányosan férünk be.


Októberi motorozás 2. nap

12 év 7 hónap
karcsika küldte be időpontban

Kicsit féltem az este lefekvés előtt, hogy másnap tejföl-szerű ködben, reszketve a hidegtől, csapkodó esőben kell nekiugrani a Transzfogaras 2. szakaszának. Ezzel szemben a valóság sokkal jobb. Reggel időben kelünk, hogy időben tudjunk indulni. Kinézek az ablakon, és örömmel konstatálom, hogy gyönyörű tiszta idő van. Szép komótosan magamra öltöm a ruhámat, és kimegyek megkeresni Sanyit, aki még tegnap este mondta, hogy ma reggel megmássza a szemközti hegyet, hogy egy kicsit levezesse a feszültséget. Az ajtó után jön egy kis meglepi, ugyanis kint keményen fagy.


Októberi motorozás 1. nap

12 év 7 hónap
karcsika küldte be időpontban

Az utolsó nagyobb motorozás a kezdetét veszi. Reggel 9:30kor a ház előtt pöfög Sanyi. A mai napra betervezett úticél Transzfogaras teteje. Szép egyenletesen nyomulunk és meg kell állapítanom, hogy már október van és kicsit hűvös a reggel. Ebből kifolyólag nem is nagyon száguldozunk, csak szép öregesen vesszük a kanyarokat. Varfurille felé, a már megszokott úton megyünk, mert itt nincs annyi kamion. Az első komoly megálló Déva. Gyorsan lefotózom magos Déva várát, amit kb. 5 éve újítanak fel. Egyesek szerint addig tart a felújítás, mint ameddig építették.