AATBS #5


Sudak
Szuperül kialudjuk magunkat a szálláson. Szépen felcuccoljuk a motorokat, és már robogunk is Yalta felé. a Krím gyönyörű, de a rendőrök szinte mindenhol ott vannak. Folyamatosan mérnek, úgyhogy nem lehet nagy tempót menni. Ez nem is baj, mert legalább tudok egy kicsit gyönyörködni a tájban. Útközben megállok egy parkolóban, hogy egy szép kis templom fogad. Csinálunk egy pár fotót, majd folytatjuk utunkat. Dél körül érjük el Yaltát, hol úgy döntünk, hogy bemegyünk a városba, és iszunk egy kávét. Ez jó ötletnek bizonyul, de a forgalom a belvárosban iszonyatos. Borzalmas meleg van, és rengeteg autó. Egy óra küzdelem után a motorokat az út szélén hagyva, nekiindulunk egy kicsit sétálni. Hatalmas hajók fogadnak a kikötőben, amik gyönyörűek. A kávé kimarad, mert olyan árat kérnek érte, amiért az út mellett egy egész kávéautomatát adnak. Sudakban állunk meg újra, egy előre kinézett szállásnál. A hotel gyönyörű, de az ár enyhén szólva is horrorisztikus. Rövid tanakodás után a kempingezés mellett döntünk. A naviban van egy cím, ami talán egy kempinget jelöl. Szerencsénk van, mert tényleg kemping. Következik a sátor felállítása, majd egy zuhany. A zuhanyozás annyiba kerül, mint a sátorhely. Érdekes. Viszont a sátorból kidugva a fejem, a tengert látom, ami kárpótol a kifizett pénzért. Egy kicsit ücsörgünk, majd megjelenik Vologya (enyhén szalonspicces állapotban), és hoz egy üveg vodkát. Azt mondja, hogy üdvözlő ajándék. :-)
Nosza, gyorsan hozok egy üveg sört a vodkához. Be kell vallanom, hogy én is enyhén szalonspicces állapotba kerültem az üdözlés végére. Api viszont túl jutott a szalonspiccen, és gőzerővel kokettált Vologyával. Ukránul. Persze csak Vologya beszélt ukránul, Papi nem. Szerencsére ez nem gond. Tetszik ez a kempingezés. :-)
A vodka és a sör elfogyasztása után álomra hajtom a fejem. Api hazakíséri Vologyát, és 1 óra bolyongás után már Ő is alszik.


Térkép

Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás