Áprilisi motorozás #3

12 years 9 months
karcsika küldte be időpontban

Prága
Tegnap egy kicsit túlzásba vittem a sör fogyasztását, úgyhogy ma csak 8kor kelek fel. Na jó, felkeltem már 7kor, de kellett 1 óra mire teljesen magamhoz tértem. Tegnap sikeresen beszereztem 6db buszjegyet, úgyhogy ma busszal támadom az óvárost. A 207-es busz visz a város legrégebbi részéhez, úgyhogy szépen kiállok a megállóba. Felpattanok, és az 5. megállónál szépen le is szállok. Furcsa, hogy nem motorral jövök, de egyszerűbb tömeg közlekedni. Először felderítem a várat, amit durván egy óra gyaloglás után érek el. A várban a turisták aránya a következőként alakul: 60% digó, 20% kínai, és 20% egyéb. Dumcsizok egy 4 fős magyar brigáddal, akiktől hasznos infókat kapok. Bebarangolom a várat töviről hegyire, majd lemegyek az óvárosba. Szépen komótosan meghallgatom az utcazenészeket a hídon, amit a csehek nagy tiszteletük jeléül rólam neveztek el. :-)
Ezután felderítem az órát, ami mint kiderül nagyon egyedi. Éppen 3 óra van, és szerencsére meglátom, hogy mi történik minden egész órában. Nem lövöm le a poént, ki kell jönni, és meg kell nézni. :-)
Eszek egy fagyit, és közben elcsodálkozom, mikor a tömegből előjön egy digó gyerek, és elkezd operát énekelni. :-) Nagy sikert arat, és be kell valljam, hogy nagyon tetszik a hangja. Szépen és érzelmesen énekelt. Nem vagyok nagy opera rajongó, de ez tetszett. :-)
Rövidke séta után buszra szállok, és visszajövök a szállásra. 6 óra gyaloglás van mögöttem, és rám fér egy kis pihenés. Estére mindenképpen visszajövök egy Old town by night programra. :-)
Kb. 2 óra szieszta után ismét felkerekedek, és bemegyek busszal az óvárosba. A város este gyönyörű, vétek lett volna kihagyni. egy szolíd 3 órát csavargok ismét, majd sikerül megint rossz buszra szállnom. Szerencsére észreveszem, hogy valami nem stimmel, úgyhogy gyorsan kicserélem magam alatt a járművet. Tiszta szerencse, hogy akárhogyan el tudok tévedni. Busszal, motorral, gyalog, GPS-el, térképpel, mindenhogy. :-)
A szállás előtt leszállok a tömegközlekedésről, és felderítem azt a kicsi kifőzdét amit a recepciós ajánlott. Gyorsan rendelek egy sült-csülköt, meg egy kicsike sajtot. A csülök nagyon finom, a sajt is. Egészen puhára van készítve, szinte elolvad a szájban. A sajtok szintén nagyon jók. Degeszre eszem magamat, és megiszok vagy 4 sört is. Nagyon finom "gyenge" sörük van. A kifőzde dugig van, úgyhogy egy kis könyvolvasás után lenyelem a maradék sört, és irány a szállás. Felgyalogolok az emelkedőn, majd be a szállásra. Az egyik itt lakó autóját éppen viszi a rendőrség, mert rossz helyen parkolt.

Kép(ek)

Térkép

Koordináták: 50.088759, 14.460452

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.