R2D #14

Ennyi ideje tag
2011. 04. 28., cs – 11:11
karcsika küldte be 2014. 08. 18., h – 22:45 időpontban

Marrakesh

Ma jól kialudtam magam. Fél nyolckor kivetett az ágy, és úgy döntöttem, hogy ma sziesztázom délelőtt, délután meg nekiindulok a városnak. Marrakesh szép hely, úgyhogy megéri egy plusz napot rászánnom. Délelőtt váltok egy kis pénzt, aztán eszem egy ebédet az egyik utcai árusnál. Délután, mikor már elviselhetőbb a meleg, nekifogok a bazárnak és a mecsetnek.
Egy gyors taxizás után, már a főtéren sétálgatok. Három ember (az egyik max. 10 éves) akar értékesíteni számomra egy kis cuccot, amit köszönettel ugyan, de elutasítok. Inkább a bazarazás, meg a kuszkusz. :-)
Marrakes érdekes hely. Az főtéren kora este legalább 10 csapat foglal helyet, akik a kígyókat bűvölik. Artistából is akad egy 5-6, és persze van olyan is, aki mesét mond. Számomra a kígyók és a mesemondók tetszettek a legjobban. Bár a meséből egy kukkot se értettem, mivel berber nyelven ment a mesélés, de valahogy a hanglejtés, a mimika, a testbeszéd kárpótolt azért, mert a nyelvet nem értem. Ezután egy zenész csapatot hallgattam, ahol egy kerekesszékes, fogatlan srác volt az énekes, és nagy megdöbbenésemre egész jól énekelt. Dobtam is a kalapba egy 5 dirhamost.
A zenélés után kuszkusz volt a vacsora, és 3 nagy pohár narancslé.
A séta végeztével újra taxi, és irány a szállás.

Térkép

Koordináták: 31.638495, -8.004055

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.