AATBS #12


Tbilisi Old Town

Ma ismét a városnézésé volt a főszerep. Kimentünk a piacra, azután a pályaudvarra, majd az óvárosban bolyongtam. Töltök fel egy pár fotót...:-)

Megszóltatok, hogy nem írok. Legyen úgy, hogy írok most egy kicsit Tbilisiről.
Először a rendőrök járőrözéséről írnék egy pár mondatot. Az összes rendőrautó, függetlenül a mérettől, folyamatosan bekapcsolt villogóval megy. Ha a spanoknak akarnak köszönni, vagy valami nem tetszetős a közlekedésben, akkor azonnal bekapcsolják a szirénát egy pillanatra. Abban az esetben, ha a beutalt valamit nem jól csinál, mondjuk megáll, és nem halad tovább, vagy egy másodpercre félrenéz, vagy bármi olyat csinál, ami nem megfelelő, azonnal elkezdenek beszélni hozzá a hangosbemondóba. Baromira érdekes. :-)
A közlekedési lámpák a piros, a sárga és a zöld jelzésnél is számolnak visszafelé, és abban a pillanatban, amikor a vezető nem reagál a változásra 1/10 másodperc alatt, a többiek azonnal ledudálják az útról.
Tbilisi nagyon élhető hely, szuper tavernák, éttermek, bárok, és szórakozó helyek vannak. A bor nagyon finom, és éppen egy üveg fehéret fogyasztunk. :-)
Egy pár szó a csajokról. Nem szépek. Tudom, hogy minden nő szép, de azért itt be kell vallanom azt, hogy a nagy többség nem valami kívánatos. Igazából megmondva csak egy pár olyan lányt láttam, akire azt lehetett mondani, hogy csini, és nőies. Az sem kizárt, hogy oroszok voltak.
Ami viszont nincs Tbilisiben: digó, német, és egyéb nyugat európai turisták.
Lehetséges, hogy máshol hesszelnek? :-D

A mai nap legérdekesebb eseménye pedig a következő volt:
Éppen egy kis szuvenír boltban válogattam a cuccosok között, mikor arra lettem figyelmes, hogy egy szemrevaló fiatal anyuka eképpen szól a kislányához:
- Kicsikém, idd meg mindet, mert nem visszük tovább...
Azonnal mondtam, hogy micsoda örvendetes dolog egy magyar szót hallani Tbilisziben egy idegentől. Kicsit dumáztunk, és kiderült, hogy a nagymama, a leány és az unoka magyar. Viszont kint élnek a németeknél. Egy pár mondat után elbúcsúztam, és elindultam bort venni az estéhez. Szuper borok vannak errefelé...

Kép(ek): 
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12
AATBS #12

Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Várjuk a további izgalmakat és beszámolókat!
Amúgy eltűnt a bejárt útvonalad a térképről...

karcsika képe

Szia! Nem tűnt el, csak át kell állítani a spotwalla-ban, hogy mindet mutassa. A bal felső sarokban van egy beállítás, hogy mindet mutassa :-D

Csak óvatosan Karcsika, tudod itthon még vár rád egy fél csomag selymesen folytós bananos forrócsoki :-D

karcsika képe

A kedvencem! nyamiii! :-D