AATBS #17


Hakkari
Ha jellemeznem kellene a mai napot, akkor azt mondanám, hogy minden volt. Jó és rossz is.
Reggel lecuccoltunk mindent a motorhoz, miután megreggeliztünk az előző este megismert lengyel motorossal.
Lementünk a motorokhoz, és kiderült, hogy Api hátsó csomagját a török srác felpakolta a békaevő turisták kisbuszának tetejére. Nincs csomag. Nuku. Nyista. Egy 10 perces telefonálgatás után a sofőr közli, hogy 20 perc múlva visszajön, és visszahozza a csomagot. Szuper. addig én, és a lengyel orvos lemegyünk megnézni Ishak Pasa sírját. Azt kell mondjam, hogy gyönyörű. Szuper fotókat csinálok, és olyan Indiana Jones utóérzetem van. Egy óra múlva visszamegyünk a hotelhez, és csomag még mindig nincs. Még egy szűk órát várakozunk, majd végre megérkezik a várva várt hátsó csomag. Sikerül 11-kor elindulni. A Van tóig nincs élmény, leszámítva az utak változó minőségét. Van döngölt murva, és van tükörsima aszfalt. Van városban ebédelek egy finom kis dürüm-öt, melyet egy finom kis teával öblítek le. Mindkettő fincsi. Van után vágtatunk előre, és egy híres várnál megállunk fotózni. Rögtön jön két igencsak koszos kisgyerek, és valamit hadoválnak kurdul. Nem értem. Az egyik már benne van félig az oldaldobozban, mire észbe kapok. Egy kövér gázzal indítok, és bízom benne, hogy most nem dobálnak meg. Érdekes. Hakkariba normális időben érünk, ami azt jelenti, hogy nincs vak sötét. Találok egy jó szállodát, és Ispán azonnal bemegy lefoglalni egy szobát. Azt kell mondjam, hogy szobafoglalásban őstehetség. :-)
Felcuccolunk a szállásra, majd lemegyek enni. A gyomrom nincs rendben, úgyhogy beveszek 2 pirulát is, és csak levessel dolgozom. Azt kell mondjam, hogy nagyon finom. A restaurantban ülve egy érdekes dolgot tapasztaltam. Most nem fogom részletezni, de ha megkérdezitek, akkor majd személyesen elmesélem.

Ma este egy fincsi puha ágyikóban alszom, és boldogsággal tölti el a szívemet, hogy holnap csak 300 kilcsit kell lenyomatni, szóval végre megpróbálom kialudni magamat rendesen. A hotel közvetlenül a rendőrség mellett van, úgyhogy a motorok édesen és biztonságban alukálnak ma este.

Holnap mesélek egy kicsit Kurdistánról, hogy mennyire más, és mennyire másak az emberek errefelé.

Kép(ek): 
AATBS #17
AATBS #17
AATBS #17
AATBS #17
AATBS #17

Térkép

Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Tudni már valamit a vízumról, Karcsi?

karcsika képe

Vízum nyista. :-(