AATBS #32

Ennyi ideje tag
2011. 04. 28., cs – 11:11
karcsika küldte be 2013. 08. 28., sze – 12:03 időpontban

Itthon :-)
Az eredeti terv szerint még 2 nap Kosovo lett volna, így csak 10 óra körül indultam. Az út nem éppen mondható egyhangúnak a Bolgár - Szerb határig, mivel szép dombos, és egészen tűrhetőt lehet menni. A határ előtt tankolok egy utolsó bolgár benzint, amit az iraqival ellentétben nagyon szeret Lady Carnevale. Megy tőle mint a távirat. :-)
A határnál egy kisebb tumultus van török fronton, és úgy nézem a rendszámokat, hogy a török testvéreknél egyre jobban dívik a francia meló. Egyre több a francia rendszámú autó, benne fejkendős törökökkel.
Szépen és komótosan előresunnyogok a sorok mellett, gondolom örülnek is nekem. A határőr vet egy pillantást az útlevelemre, és már robogok is tovább. Szerbia csontig hatoló hideggel, és szakadó esővel fogadott. Nem önti el a szívemet a boldogság, de ez van. Nis-ig megállás nélkül esik, és azon agyalok, hogy kell-e valami vastagabb gönc a motoros kabát alá. Nisnél kiállok, és úgy döntök, hogy igen. Kellemesen elbeszélgetek a benzinkút mellett dolgozó srácokkal, és meghívnak egy kávéra. Nagyon jól esik a fincsi meleg ital. Osztok egy két matricát, mert ugye a marketing osztály erősen dolgozik.
Felhívom a drága barátomat Koszovóban, hogy mi a helyzet. Az információ szerint Prishtinában masszívan szakad az eső, és olyan vihar van, hogy ihaj. Rövidke tanakodás után úgy döntötk, hogy irány haza. Nagy vágta lesz, mert még 500kilcsi van hátra, és délután 3 óra van. Nincs kecmec, megindulok mint a válóper.
Az információ szerint Belgrádig szakad az eső, ami még 200kil, de szerencsém van, és Nis után abba marad az eső. Boldog vagyok, hogy jobb az idő, és nem fázok mint egy vadászkutya.
Egy megállással letolom az ipart a magyar határig, ahol szintén előresunnyogok a sorok mellett. A törökök ismét boldogok. A szerb nem pecsétel, csak int, hogy mehetek. A magyar határőr megkérdezi, hogy honnan jövök. Á, csak innen Gyomáról. Válaszolom. A szétpecsételt útlevelembe kérek még egy magyar bélyegzőt is, hogy el tudja mondani, hogy hazaértem. A vámos annyit mond, hogy üljek fel a szerszámra, és mehetek. Nagyon cukipofák. :-)
A kisjány kiitta az összes benzint a kis testéből, úgyhogy Szeged előtt vételeznem kell még egy töltetet a hazaútra. Szegedről megállás nélkül repesztek haza, és 22 óra körül megállok a Fő téren. Minden motorozás innen indul, és itt is ér véget. Mese nincs. Van egy kisebb fogadóbizottság, akik boldogok, hogy előjöttem. Legalábbis azt mondják. Aztán, hogy ez igaz-e, nem tudom.

Ezzel a bejegyzéssel véget ért az Adventures Around The Black Sea. Remélem mindenkinek tetszett az út, és maga a blog, igyekeztem beleadni mindent, és leírni egy pár mondatban azt a megszámlálhatatlanul sok élményt, amit kaptam. Volt jó, jobb, és kevésbé jó élmény, és igazából még most is valahol messze járnak a gondolataim.
Rengeteg olyan dolgot tanultam, amit eddig nem, vagy csak kevésbé tudtam, és egy újabb kalanddal gazdagodott a repertoár. Remélem egyszer tudok majd egy komplett könyvet írni a motorozásról. Köszönöm az útitársamnak, hogy elviselt, és köszönöm mindazoknak akik hittek bennem, hogy képes vagyok egy ilyen dolgot véghezvinni.

Térkép

Koordináták: 46.939773, 20.833375

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - arob küldte be 2013. 08. 30., Pén – 08:24 időpontban

Hittem benned Karcsi :) ja és P. Zoli is mert valaki ráragasztott a kocsijára egy matricát! (Máig nem fogadta el hogy nem én voltam)

Ennyi ideje tag
2011. 04. 28., cs – 11:11

Permalink - karcsika küldte be 2013. 08. 30., Pén – 11:04 időpontban

Köszönöm Roberto! :-D
Adok még matricát, ha szeretnél ragasztgatni. A marketingesek belelendültek a gyártásba. :-)

Permalink - Janusz Osadzinski küldte be 2013. 09. 01., v – 19:00 időpontban

Bravo, you did it! When we met in Dogubayazit, and you guys said that you are going to visit Iraq, but not having visas, I slightly (more than slightly) did not believe it.
Now, with pleasure, I read your reports. I use the Google Translator, however, I found, that Google Translator, asked for translating from a strange :) Hungarian to not less easier Polish, has difficulties and translates often in a funny or not undestastable way. But translation from Hungarian into English is very good, so I read it in English. By e-mail the invitation to Poland has been sent, so see you :)!