Augusztusi mocizás #13

Ennyi ideje tag
2011. 04. 28., cs – 11:11
karcsika küldte be 2012. 08. 25., Szo – 22:07 időpontban

Isfahan
Reggel a nyakamba veszem a várost, és elindulok egy kicsit a kiszáradt folyó mentén. nincs túl meleg, és a csodálatosan gondozott parkon keresztül sétálok a másik híres hídhoz. Sajnos ez nem annyira monumentális, és be kell valljam, hogy nem is tetszik annyira, mint a Si-o-se pol híd. Lövök egy pár fotót, és visszabaktatok. A parkban a melósok nyírják a füvet, ássák a gödröt, locsolnak, és látszik, hogy beleadnak mindent.

Mindenki csinál valamit, és egyik sem nézi a másikat. Dél körül vételezek egy ebédet a sarki büfében. Nem egy finom ebéd, de a semminél jobb. Visszajövök a szállásra, és este 5-ig nyomom a sziesztát. A úgy fél 6 után egy picivel ismét felkerekedek, hogy egy kicsit sétáljak ebben a gyönyörű városban. Leérve a földszintre, összeakadok az egyik londíner sráccal, aki segített tegnap pénzt váltani. Eldöntjük, hogy együtt bolyongunk egyet a városban. Kimegy előre, és a lelkemre köti, hogy csak 2 perc múlva mehetek utána. Elmondja, hogy a szállodában nem szeretik, ha idegenekkel megy a kontakt. Meg ebben az országban amúgy sem szeretik...
Először fog egy taxit, ami nevetséges árért elvisz a Imam-térre. Végre sikerül bejutni a Lotfollah mecsetbe, ami a múltkor zárva volt. Gyermekeim, a Lotfollah mecset valami eszméletlen gyönyörű belül. Csinálok egy halom fotót, a cimbi meg közben nyomul a helyi csajokra. Magyaráz, meg minden. A mecset után megnézzük az Ali Qapu palotát belül, ami szintén csodaszép. Sétálunk, és a Sah mecset előtt megrohan három srác. Jönnek a szokásos kérdések, aztán mindenáron azt akarják, hogy küldjek nekik mobiltelefont itthonról, és majd ők megveszik itt. Igazából nem értem, hogy pontosan mit akarnak, de később kiderül, hogy Iránban az összes mobiltelefon kínai hamisítvány. Akinek van egy eredeti, tükörbőlfotózásra is képes kamerás mobilja, annak nincs többet problémája a csajozással. :-)
A séta után lemegyünk egy földalatti teaházba, és egy tea, meg egy hubble-bubble közben elmélyülten relaxálunk. Szigorúan külön a férfiak és a nők. Iránban a nők mindenhol el vannak különítve. A buszon, metrón, moziban, teaházban, és nincs ölelkezés meg puszcsi az utcán sem. A legkomolyabb dolog az a kézenfogósdi, de ahhoz is nem árt egy házasság előtte. Szóval ez a téma. A teázás után egy kis bazarazással múlatjuk az időt, a cimbi nagyon rajong a késekért, és az összes antik boltot bejárjuk. Az egyik helyen be akarnak öltöztetni tradícionális iráni viseletbe, és úgy akarnak fotót csinálni rólam. Természetesen tisztelettel, de elutasítom. Az önjelölt kísérőm mindenáron csajozni akar, úgyhogy azt a taktikát követjük, hogy Ő beszél a lányokhoz fársziul, én meg magyarul. Van ahol sikere van. :-)))
Séta után bedobunk egy csirkesültet vacsora gyanánt, és irány az ágy. Holnap irány Kermanshah...

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - Makra Győző küldte be 2012. 08. 26., v – 09:40 időpontban

Szia Cimby! :-)

Nagyon komoly mesélni való emléket gyűjtögetsz az unokáidnak ezekben a napokban.
Gratulálok ehhez az elhatározásodhoz és nem kevésbé a megvalósításhoz!
Jól látom, hogy ma elkezdted a hazafele utat?
Mikorra tervezed az ungarise határ átlépését?
Vigyázz magadra, várunk haza épségben!
...De addig még szívjál magadba egy kis keleti kultúrát!
Jó utat Neked!

Üdv,
Győző

Permalink - Kovács Attila küldte be 2012. 08. 26., v – 13:35 időpontban

Na Szia!

Örülök hogy élsz, és eddig simán megy minden :), Ibolya elküldte Robinak a linked.
Csurgatjuk a nyálunkat! Ja regisztrálni akartam a lapodon, de nyilván hülye vagyok és nem jöttem rá hogy hogy kell.
Az egész familia szorít neked!
Széles utat, gumi fát!

Attila

Attilám! Csak akkor kell regisztrálnod, ha TE is akarsz írni a blogomba. :-)
Köszönöm, hogy gondoltok rám.

Ennyi ideje tag
2011. 04. 28., cs – 11:11

Permalink - karcsika küldte be 2012. 08. 26., v – 20:23 időpontban

Győzi!
Az első perzsa napomon annyi élmény ért, hogy legalább 2 hétig fogom majd mesélni az öregek otthonában, ha sikerül megélni. :-)
Fogalmam sincs, hogy mikor érek haza. Ha elfogy a pénzem, tuti elindulok haza, de egyenlőre: The show must go on!