Augusztusi mocizás #25

13 év 2 hónap
karcsika küldte be időpontban

Gyomaendrőd
Még tegnap elhatároztam, hogy korán indulok haza, mert a kamionok ezren lesznek 1 kilométer úton. Ezzel szemben reggel 9kor még javában szürcsölöm a kávét Palival. A motor felcuccolása után, háromnegyed 10kor sikerül nekifognom. A reggel meglehetősen csípős, és majdnem fázom is. Úgy döntök, hogy felveszem a hosszú ujjas "pólót" a kabát alá, és abban nyomatom. Tusnádon megállok a borvíznél, és megtöltöm a kulacsom. A víz fantasztikus. Imádom.
Szép lassan csurgok a Hargitában, a szerencsére tökéletes úton. Dél körül megállok Szovátán egy pacallevesre és egy flekkenre. Nagyon finoman főznek a Kicsigomba étteremben, a tó partján. Egy fél órás ebédszünet után újra nekifogok a motorozásnak. A táj nagyon szép, és öröm itt kanyarogni. A nagy kanyargászásban egyszercsak beborul az ég, és elkezd esni az eső. Valahol Torda előtt megállok egy kúton tankolni, és a szomszéd városból jött kollégákkal találkozom. Ők most mennek Segesvár felé, ami szintén nagyon szép. Ha olvassák a soraimat, akkor üdvözlöm őket! Torda magasságában szállva végre abbamarad az eső. Nem szeretek esőben menni, mert nem tudni, hogy mikor csúszik a motor, és törnek le az alkatrészek róla. Szóval jobb a száraz pálya. Az út gyilkos, ezermillió kamion araszol, vagy küzd az emelkedőn. Aránylag élvezeteset motorozok a határig, és csak a Királyhágón állok meg egy csatos Bambira. A határon örömmel mutatom az útlevelem, és a határőr kérdezi, hogy honnan jövök.
- Csak innen Gyomáról, válszolom. Jó utat kíván, és utamra bocsájt.
Délután fél hatkor már vígan főterezek Gyulán. Egy szolíd hamburger elfogyasztása után haza indulok. Hosszú út van mögöttem, ami néhol elég kalandosra sikeredett, de megérte. Legszívesebben azonnal indulnék vissza. A gondolataim talán még mindíg valahol Yazd körül járnak...

A teljes utam itt látható: http://spotwalla.com/tripViewer.php?id=52ac5027cae3cdb22

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - Daqjkó Zoltán küldte be 2012. 09. 09., v – 11:45 időpontban

Gratulálok Komám!

Megcsináltad.
Látom nem bírod elviselni ha valami nem rázza a puffered, már folytatod a főterezést csak most MTZ-vel.
Hajrá!

13 év 2 hónap

Permalink - karcsika küldte be 2012. 09. 09., v – 14:33 időpontban

Válasz Daqjkó Zoltán üzenetére

Zoli!
Tudod, hogy a dolgozás a legfontosabb, a többi csak mellékes. :-)