Augusztusi motorozás 16. nap

13 év
karcsika küldte be időpontban

Tegnap volt az utunk mélypontja. Ma új, és remélhetőleg jobb napra ébredtünk. 7-re állítom be az ébresztést, de már 6 körül fent vagyok. Kicsit forgolódok, meg ébredezek, aztán hétkor elindulok a záró merülésekre. Az antalyai forgalom gyakorlatilag nulla, így a búvárhajón én vagyok az első. Olyan gyorsan keresztülhajtottam Antalyán, hogy magam is csodálkozok. Szinte üresek voltak az utcák. A hajón új merülésvezetőt kaptam, és megint egy nézelődős warm-up merüléssel kezdünk. A helyszín ugyan az, mint pénteken, de ennek ellenére érdekes merülés volt. A vezető most egy egész zacskó kenyeret hozott, így folyamatos volt a halfelhő. Mindenféle halacskák úsztak, én meg csak lebegtem velük.
A második merülés a nyílt tengeren volt, egy nagy sziklánál, ami annyiból volt érdekes, hogy volt egy kis Spiderman stílus. Annyira megtetszett ez a pókemberkedés, hogy Ferinek mondani fogom, hogy az Advanced kurzusba építse bele, mint választható tananyag. Itt a sziklánál a tengerfenék tele volt mindenféle hatalmas kitüremkedéssel, meg beugrókkal, úgyhogy itt inkább a kúszás-mászás volt előtérben, mintsem a halacskák. Felfelé jövet már kellett 5 méteren egy biztonsági megálló, úgyhogy ott szépen lebegtem 3 percet. Ezután következett a Paris nevű hajóroncs, ahová sajnos nem mehettem le, mert a képzésem nem engedi még meg a mélymerülést. Hiába erősködtem, hogy voltam már ilyen mélyen, nem és nem. Jövőre, ha sikerül eljönni megint, tuti, hogy megcsinálom még otthon a rescue szintet és akkor nem lesz gond a hajóroncsal. A macskaevő fazon meg a holland gyerek lemennek a roncshoz, én meg egy kicsit sóvárogva nézem, ahogy elsüllyednek. Majd legközelebb...
Darab idő múltán kiköt a hajó, és megindulok a hotelhez. A forgalom visszafelé szintén tűrhető, így villámgyorsan vissza is érek. Kicsit pihizek a légkondicionált szobában, majd következik a vacsora. A sokféle étel elfogyasztása után, egy hatalmas dinnye és egy kisebb melon a desszert, sajnos dondurma ma sincs. Ha holnap eljutunk Ayvalik-ba, biztos, hogy megkeresem a helyi dondurmást, és beújítok legalább vagy 2db extra adagot. Mára ennyi. Jóéjt!

Kép(ek)

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - dani küldte be 2011. 08. 29., h – 20:12 időpontban

Szia!

Te hol végezted a búvár tanfolyamot? békés megyében?

Permalink - Anonymous küldte be 2011. 08. 30., k – 20:00 időpontban

Szia Dani! A búvártanfolyamot Gyulán csináltam, Czene Ferinél. Itt találsz bővebb olvasnivalót: www.kormoranbuvar.hu

Üdv.!