Augusztusi motorozás 2. nap

karcsika küldte be 2011. 08. 14., v – 22:10 időpontban

Reggel 7 óra van. Kicsit álmosan próbálok magamhoz térni. Ivo már egy hatalmas tepsivel rohangál az udvaron, valószínűleg süti a reggelit, de az is lehet, hogy ez csak egy hobby nála. Szép lassan felébredünk, és lemegyünk Polly bárjába elfogyasztani a reggelit. A menü: sajtos pogácsa, felvágott, műzli, vajas kenyér és tea. Bereggelizünk, és elkezdődik a mai nap. Azaz csak elkezdődne... A lépcsőn lefelé jövet tisztességesen lefejelem az ajtó tetejét, aminek folyamodványa képpen elkezd gazdagon vérezni a fejem. Tiszta szerencse, hogy komplett orvosi felszerelés van nálunk, így villámgyorsan egy cuki kötés kerül a buksim tetejére. Szerencsére ezen eset után semmi akadálya nincs annak, hogy elinduljunk. Szebbnél szebb kis hegyi falvakon keresztül száguldunk, már ahol az út ezt megengedi. Rá kell jönnöm arra, hogy a Bulgárok is vannak olyan szegények mint mi. :-)
Motorozás közben észreveszek valamit az úton: egy picike teknős próbál átjutni az aszfalton. Nosza, segítsünk neki! Gyorsan megmentem a teknőst, és már indulunk is tovább. A Bulgár - Török határ a szokásos. Bulgáriában kiléptetnek aránylag gyorsan, de a Török oldal maga a gyönyör. Első lépésben felveszik a motor rendszámát. Utána következik az utas. Gyorsan belekerül a vízum az útlevélbe. Fejenként 15euro. Ezután egy útlevélkezelő bepecsételi a pecsétet, és már importálhatjuk is a motort. A motor adatait felveszik egy számítógépes rendszerbe, és az útlevelembe is beleírják, hogy a sajátom a motor, és benne van a rendszerben. Amikor ezzel megvagyunk, megyünk a vámvizsgálatra. Ez annyiból áll, hogy szintén kapok egy pecsétet az útlevélbe. Elindulunk az utolsó bódéhoz. Kivárjuk a sort, ahol a bent ülő közli, hogy a motor adatait tartalmazó oldalról hiányzik egy pecsét. Nosza. Visszafordulunk, hogy pecsételtessünk egy utolsót. Egyre jobban azt gondolom, hogy a Törökök vonzódnak a pecsétekhez. Megvan az utolsó, így mostmár nincs akadálya annak, hogy török földre tegyük a motort és magunkat is. Tépünk ezerrel Istanbul felé. Az autópályán van egy kis elterelés, így egy fél órát szobrozunk. Szerencsére nincs meleg. Nagyon.
Kb. 2 óra motorozás után megpillantjuk az Istanbul feliratú táblát. Ideértünk. A tavalyi évhez képest szinte pillanatok alatt bejutunk a belvárosba, ahol rámegyek a tavaly már bevált szállodára. Szerencsére van szabad szoba. Gyorsan felcuccolunk, lezuhanyzunk, és már indulunk is. Egy jó kebab, és egy dondurma elfeledteti a mai nap megpróbáltatásait. Holnap pihenőnap, nem lesz motorozás...

A mai nap: http://spotwalla.com/tripViewer.php?id=35b94e443e5a1410a

Kép(ek)

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - Barbi küldte be 2011. 08. 14., v – 22:56 időpontban

Hajrá teknőcmentők!!! :D

Permalink - Barbi küldte be 2011. 08. 14., v – 22:57 időpontban

Figyellek benneteket! :D Puszi

Permalink - Zsuzsika küldte be 2011. 08. 15., Hét – 08:37 időpontban

Akkor most gondolom Moncsi vezet. Minek nőttél ilyen nagyra? Látom nem fáztok. További jó utat nektek.
Koboldok és anyukájuk